Ortodontik Tedavi Sonrası Dişlerin Beyazlatılması Mümkün Müdür?

Dişlerin ve çenelerin doğru hizalanmasını gerçekleştirmek için ortodontik tedaviler uygulanır. Bunun dışında dişler arası boşlukların düzeltilmesi, doğru hizalanmanın sağlanması ve hastanın estetik bir gülüşe sahip olması için bu tedavilere başvurulur.

Genellikle ortodontik tedaviler teller, braketler apareyler ve şeffaf plaklar kullanılarak gerçekleştirilir. Bu cihazların hepsi dişlere baskı uygulayarak takılı kaldığı süre boyunca uygun kuvvet ile dişlerin hareket etmesini sağlar. Tedavi sürecinde belli bir süreye ihtiyaç olup;  düzenli kontrollerin aksatılmaması gerekmektedir.

Ortodontik tedavi uzun soluklu ve bir o kadar da etkili tedaviler bütünüdür. Süreç tamamlandıktan sonra diş beyazlatma işleminin yapılıp yapılamayacağı ise çoğu hastanın merak ettiği bir konudur.

Ortodontik Tedavi Sonrası Diş Beyazlatma

Ortodontik tedavi sonrası diş beyazlatma işlemi, dişlerinizi daha beyaz ve parlak hale getirme amacıyla uygulanan bir kozmetik prosedürdür. Tedavi sonrası dişlerde lekelenme, renk değişikliği veya sararmalar olabilir. Bu nedenle diş beyazlatma tedavisi, ortodontik tedavi sonrası dişlerinizi daha iyi görünmesini sağlayabilir.

Ortodontik tedaviler sonucunda diş beyazlatma işlemi mümkündür. Diş beyazlatma işlemi, dişlerin doğal rengini ya da renk tonunu açmak amacıyla yapılan bir işlemdir ve farklı yöntemleri mevcuttur.

Dişlerin doğru hizalanması için ortodontik tedaviler yapılır. Böylelikle tedavi sonucunda da hasta hoş bir görünüme kavuşur. Ancak bu süreç sonunda dişlerin beyazlatılması gerekebilir. Bunun ana sebebi dişlerin renginin, ortodontik tedavi esnasında değişime ve lekelenme oluşumuna neden olabileceğindendir.

Beyazlatma işleminin, dişlere herhangi bir zarar vermeden yapılabilmesi için öncelikli olarak diş etlerinin ve dişlerin sağlıklı olması gerekir. Diş hekimi zaten diş beyazlatma işlemine geçmeden önce hastanın tedavi için uygun olup olmadığını muayene eder. Sonuç olarak tedaviye uygun olan hastaya en iyi diş beyazlatma yöntemi uygulanır.

Hangi Durumlarda Ortodontik Tedavi Sonrası Diş Beyazlatma İşlemi Yapılamaz?

Ortodontik tedavi sonrası diş beyazlatma işlemi, herhangi bir sağlık sorunu olmadığı sürece genellikle herhangi bir engel teşkil etmemektedir. Ancak, bazı durumlarda diş beyazlatma işlemi önerilmez veya dikkatli bir şekilde yapılması gerekebilir.

Ortodontik tedavi sürecinin tamamlanması için belli bir süreye ihtiyaç vardır. Tedavi sonrası diş beyazlatma işlemi yapılabilmesi için dişlerinin sağlıklı olması gerekir. Mevcut bir çürük veya enfeksiyon bulunması halinde beyazlatma işlemine başlanmamalıdır.

Dişlerde çürük ve enfeksiyon bulunması takdirde öncelikle bu sorunlar tedavi edilerek çözülmelidir. Aksi durumlarda dişler beyazlatma işlemi sırasında daha çok zarar görür. Bunun dışında diş minesinde çatlak veya aşınma varsa da beyazlatma işlemi yapılamaz. Çünkü beyazlatma işlemi çatlakların büyümesine ve diş minesinin yapısının zayıflamasına neden olur.

Son olarak ortodontik tedavi sonrasında takılan apareyler beyazlatma işlemini engelleyebilir. Bu nedenle beyazlatma işleminin yapılabilmesi için apareylerin çıkartılmasının beklenmesi gerekir. 

Ortognatik Cerrahi Kaç Saat Sürer?

Ortognatik cerrahi, alt ve üst çenenin doğru bir hizaya getirilmesi amacıyla uygulanan bir operasyondur. Hem estetik hem de fonksiyonel faydalar sağlayan cerrahi işlem, çene deformitelerini

Ortodonti Tedavisi Diş Çürümesine Yol Açar Mı?

Ortodontik tedavi, dişlerin ve çenenin düzgün hizalanmasını sağlayan bir tedavi yöntemidir. Tedavi genellikle diş telleri, şeffaf plaklar (Invisalign gibi) veya braketler yardımıyla gerçekleştirilir. Amacı hem