Braket Çeşitleri

Çapraşık diş sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan tıbbi malzemelere “braket” adı verilmektedir. Braketlerin bilinen diğer adı ise diş telidir. Hastaların ağız ve diş sorunlarını gidermek amacıyla kullanılan braketler diş hekiminin yönlendirmelerine uygun olarak kullanıldıklarında istenilen sonucu vermektedir. Braketler kendi içerisinde beş farklı çeşide ayrılmaktadır.

  1. Metal Braket: Diş teli denildiğinde akla gelen braket çeşididir.
  2. Seramik Braket: Metal braketin seramik malzemeden tasarlanan çeşidine denmektedir. Metal braketlerle karşılaştırıldığında seramik braketler daha estetik bir görünüm sunmaktadır.
  3. Damon Braket: Kendinden kapağı olan braket sistemine verilen addır. Standart braketler gibi damon braketler de dişlerin üzerine yapıştırılmaktadır. Damon braketlerde amaç dişlerin kaydırılmasında destek olarak; dişlerin doğal bir şekilde sıralanmasını sağlamaktır.
  4. Lingual Braket: Görünmeyen diş teli olarak da adlandırılan lingual braket dişlerin iç yüzeyine yerleştirilmektedir.
  5. Invisalign (Şeffaf Plak): Diş çapraşıklıklarını gidermek amacıyla kullanılan ve popülerliğini giderek arttıran şeffaf plaklar kişiye özel olarak tasarlanmaktadır.

Hastaların sağlığı, ihtiyaçları ve estetik kaygıları göz önüne alınarak estetik bir gülüşe sahip olmak için çıkılan bu yolda en uygun braket modeli diş hekimi tarafından hastalara önerilecektir.

5 Maddede Diş Telinin Artıları

Diş teli tedavisi, günümüzde hem çocuklar hem de yetişkinler arasında giderek yaygınlaşan bir ortodontik yöntemdir. Çapraşık dişler, diş ve çene yapısındaki bozukluklar, sadece estetik sorunlara

Multidisipliner Tedavi Nedir?

Sağlık sorunlarına yönelik tedavi süreçlerinde farklı uzmanlık alanlarının bir araya gelerek, hastayı bütüncül bir yaklaşımla ele alması multidisipliner tedavi olarak adlandırılır. Tedavi modeli, karmaşık ve

Çocuklarda Ortodonti Kontrolü

Ortodonti kontrolü, özellikle çocuklarda sağlıklı diş ve çene gelişimini desteklemek amacıyla oldukça önemlidir. Çocukluk döneminde dişlerin çıkmaya başlaması, süt dişlerinin düşmesi ve kalıcı dişlerin yerleşmesi