Telsiz Ortodonti Tedavisiyle İlgili Merak Edilenler

Günümüzde insanların özgüveninin kırılmasına ve yaşam kalitelerinin düşmesine sebep olan ortodontik rahatsızlıkların giderilmesi için farklı tedavi yöntemleri vardır.  Hızla ilerleyen teknoloji beraberinde ağız ve diş sağlığı tedavilerinin de gelişimini getirmiştir. Hastalara acı vermeden konforlu bir şekilde gerçekleştirilen tedaviler, estetik açıdan da rahatsızlık vermemektedir.

Geleneksel olarak kategorize edilen, tel ile gerçekleştirilen diş tedavisi hastaya hem rahatsızlık verdiği gibi estetik açıdan da huzursuz hissettirir. Bu noktada telsiz ortodonti tedavisinde dişleri tel yerine şeffaf plaklar sarar. Hastaların muayene aşamasında üst ve alt çenesi 3D tarayıcılarla taranır ve alınan veriler sanal ortama aktarılır. Bu sayede hastalar, tedavinin bitiminde dişlerin nasıl görüneceğini dijital ortamda öğrenmiş olurlar.  

Telsiz Ortodonti Tedavi Süreci Nasıldır?

Öncelikli olarak ortodontik tedaviye başlanmadan önce diş hekimi, hastanın tedaviye olan uygunluğunu kontrol eder. Hastanın ağız ve diş yapısı ortodontik tedaviye uygun olmayabilir veya daha ileri ortodontik tedavi gerekebilir. Tedaviye uygunluk halinde tedavi planlaması yapılır ve uygulamaya geçilir. İlk olarak hastanın dişlerinin resmi çekilir ve ölçüler alınır. Sonrasında diş plaklarının tasarımı yapılır. Hastanın sorununa göre 30’a kadar diş plağı kullanımı gerekebilir. Telsiz ortodontik tedavide plaklar hastaya belirlenen seanslarda verilir. Ortalama olarak bu seanslar 10-15 günde gerçekleşir. Tedavide muayenelere özenli bir şekilde gitmek önem arz eder. Diş hekiminin vereceği tavsiyelere uymak tedavide çok önemlidir. Ağız ve diş hijyenine dikkat ederek süreç kolayca atlatılmaktadır.

Telsiz Ortodonti Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

Telsiz ortodontik tedavinin geleneksel yöntemlere kıyasla birçok avantajı mevcuttur. Tedavide kullanılan şeffaf plaklar oldukça hafiftir ve kişinin yaşamını herhangi bir şekilde etkilenmemektedir.

  • Telsiz ortodontik tedavinin en önemli avantajı hiçbir şekilde görülmemesidir. Yıllarca diş teli takmak istemeyenler için harika bir tedavi seçeneğidir.
  • İstenilen zaman çıkartılıp takılan şeffaf plaklar hastaya büyük avantaj sağlar.
  • Geleneksel bir yöntem olan diş teli tedavisinde hasta tellerin arasına kaçan yiyecek artıklarından rahatsız olabilir veya bazı yiyecekleri tüketemeyebilir. Tam tersine telsiz ortodontik tedavide böyle bir durum söz konusu değildir.
  • Çok hijyenik bir yöntem olan telsiz ortodonti tedavisinde plaklar, diş telleri gibi dişlerin üzerinde yapışık vaziyette durmaz. Telsiz ortodonti de plaklar 10-15 gün arasında bir değiştirilmektedir.
  • Bakımı çok kolaydır.

 

 

Ortodontik Tedavi Ağrılı Mıdır?

Ortodontik tedavi, diş ve çene bozukluklarını düzeltmek amacıyla uygulanan bir diş hekimliği dalıdır. Günümüzde, estetik ve fonksiyonel sebeplerle giderek daha fazla insan ortodontik tedaviye yönelmektedir.

Çene Ameliyatı Zor Bir Ameliyat Mı?

Çene ameliyatları hem estetik hem de fonksiyonel sebeplerle gerçekleştirilen karmaşık cerrahi işlemlerdir. Günümüzde, tıbbi teknoloji ve cerrahi tekniklerdeki gelişmeler sayesinde ameliyatlar daha güvenli hale gelmiş