Şeffaf Plak Kullanım Rehberi

Ortodontik tedavi yöntemlerinden birisi olan geleneksel diş teli tedavisinin daha iyi bir alternatifi şeffaf plak tedavisidir. Bu tedavi yönteminde diş teli ve braket kullanılmamakta olup; şeffaf plaklar kullanılmaktadır. Kişiye özel bir şekilde hazırlanan şeffaf plaklar düzenli kullanıldığında hızlı ve etkili sonuç vermektedir. Hastadan alınacak ölçüler dahilinde aşamalarla ilerleyen sürecin sonucunda dişler istenilen konuma getirilir. Şeffaf plak kullanımı sırasında ortalama 10’ar gün arayla diş hekimi tarafından kontroller gerçekleştirilir. Bu kontrollerin gerçekleştirilmesinin temel amacı tabi ki de dişleri doğal bir görünüme kavuşturmak ve süreci yakından takip etmektir.

Doğru Şeffaf Plak Kullanımı Nasıldır?

Hastanın doğru şeffaf plak kullanımı için bazı konulara dikkat etmesi gerekir. Bahsedeceğimiz hususlara dikkat edildiği takdirde hastanın tedavisinden en başarılı sonuç elde edilecektir.

  • Takıp çıkarılabilen şeffaf plaklar aşırı pratik kullanım sağlar. Kullanım için hastaya büyük kolaylık sunan ve konfor alanı oluşturan plaklarını günlük minimum kullanımının 22 saat olduğu unutulmamalıdır.
  • Hijyen her tedavinin olmazsa olmazıdır. Bu noktada şeffaf plaklar kullanılırken de temizliği doğru bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Düzenli temizlik, doğru şeffaf plak kullanımı için olmazsa olmazdır. Günde en az iki defa şeffaf plaklar bir fırça yardımıyla su ile temizlenmelidir. Bu temizlik gerçekleştirilirken kesinlikle diş macunu ile şeffaf plaklar fırçalanmamalıdır.
  • Yiyecekler ve sıcak içecekler tüketilmeden önce de şeffaf plak çıkarılmalıdır.

Şeffaf Plak Kullanırken Unutulmaması Gerekenler

Günlük hayatta bazı şeyler unutulabilir ancak doğru şeffaf plak kullanımı için unutulmaması gereken hususlar söz konusudur. Beslenmenizde herhangi bir diyet gerektirmeyen şeffaf plaklar, bazı besinleri tüketmeden önce kesinlikle çıkarılmalıdır. Bunun yapılmasının nedeni şeffaf plakların sararmasını ve zarar görmesini engellemektir. Şeffaf plaklar kullanılmadığı zamanlarda kendi özel kabı içerisinde muhafaza edilmesine dikkat edilmelidir. Bunların dışında diş hekiminin vereceği tavsiyelere uymak çok önemlidir.

  • Şeffaf plak kullanımının günde en az 22 saat olması
  • Tedavi süresince şeffaf plakların ve ağız hijyeninin korunmasının sağlanması
  • Kontrolleri aksatmamak ve diş hekiminin tavsiyelerine uyulması

Kusursuz bir görünüm ve doya doya gülümsemek için şeffaf plak tedavi sürecinde diş doktorunun uyarıları dikkate alınmalıdır. Bu sayede tedavi süreci tam da planlandığı gibi başarılı bir şekilde tamamlanacaktır.

    carpik_Dis_Nedenleri_Nelerdir_manisa

    Çarpık Diş Nedenleri Nelerdir?

    Çarpık diş sorunu ülkemizde olduğu kadar dünyada da sıklıkla karşılaşılan sorunlardandır. Estetik kaygılara neden olsa gibi gözükse de çarpık dişler hijyen gibi farklı sorunları da

    Ortodonti_tedavisi_ne kadar_surer

    Ortodontik Tedavi Sonrasında Dişler Bozulur Mu?

    Gülüşlerdeki düzensizliklerin düzeltilmesine ek olarak sağlıklı bir ağız yapısına kavuşmak amacıyla ortodontik tedaviden yararlanılır. Başarıyla uygulanan tedavi sonrasında hastalar istedikleri gülüşle birlikte sosyal hayatta da

    hareketli_ortodonti_tedavisiyle_ilgili_merak_edilenler

    Hareketli Ortodonti Tedavisi

    Günümüzde, düzensiz dişler ve çene yapısı sorunları, pek çok insanın yaşam kalitesini etkileyen yaygın problemlerdir. Ancak artık, geleneksel telli ortodontik tedavi yöntemlerine alternatif olarak hareketli