Ortodonti Tedavisi Fiyatları

Ağız ve diş sağlığının dört dörtlük olabilmesi için yaşanan rahatsızlıkların tedavisi zamanında yapılmalı ve periyodik diş hekimi kontrolleri aksatılmamalıdır. Hastalığın türüne ve aşamasına göre ortodonti tedavisi fiyatları da değişkenlik gösterir. Tedaviler alt veya üst çene ya da her iki çene olmak üzere farklı şekillerde gerçekleştirilir. Bu durum kullanılan malzeme miktarını belirlediği gibi tedavi sürecini de etkiler.  Kullanılan malzemenin miktarı ve materyali ortodonti tedavisinde fiyatların belirlenmesinde büyük rol oynamaktadır. Tabii ki alınan hizmetin kalitesi de göz ardı edilmemelidir. Tedavi süresi ve hekim kalitesi alınan hizmetlerde fiyat ve tedavi açısından belirleyici rol oynamaktadır.

Tedavi Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Ortodonti denildiğinde akla gelen ilk şeylerden biri diş teli olsa da son günlerde telsiz ortodonti olarak bilinen şeffaf plaklar da ön plana çıkmıştır. Tedaviler kendi içerisinde çeşitlendiği gibi hastanın ihtiyacına göre de ortodonti süreci farklılaşmaktadır. Bu nedenle hastaların şeffaf plak fiyatları, diş teli fiyatları ya da Manisa ortodonti fiyatları araştırması yerine neye ihtiyacı olduğunu belirlemesi daha önemlidir. Fiyat araştırması yapılabilmesi için ilk adım hastanın ihtiyacını ne olduğunu tam olarak belirlenmesi gerekir. Estetik ve sağlıklı gülüşler için hastaların, diş hekimine muayene olması ve ne istediklerini anlatmaları sürecin ilk aşamasıdır. Sonraki adımlar ise hastanın durumuna, ihtiyacına göre ortodonti tedavi yöntemine karar verilip, tedaviye başlanmasıdır. Ortodonti fiyatları birçok farklı değişkene göre değişmektedir.

  • Ortodonti tedavi yönteminin seçilmesi
  • Hastanın durumu & talepleri
  • Tedavide kullanılacak malzeme kalitesi
  • Diş hekimi
  • Hizmet kalitesi
  • Hasta memnuniyet oranı

Ortodonti fiyatları yukarıda yer alan konu başlıklarına göre değişmektedir. Sorunsuz bir tedavi süreci için dikkat edilmesi gereken konuların başında diş hekimi seçimi olduğu unutulmamadır.

Ortodonti Tedavisi Gerektiren Durumlar

Dişler arası boşluklar, çapraşıklığın giderilmesi, çiğneme bozuklukları gibi farklı ağız ve diş sorunlarının ortadan kaldırılması için ortodonti tedavisi uygulanır.

  • Ağız bakımını yeterli oranda yapmayan kişilerin tedavilerinde,
  • Diş yapısı nedeniyle konuşma bozukluğu olan hastalarda,
  • Gülüş tasarımını gerektiren durumlarda,
  • Uyku apsesi sebebiyle nefes almada sıkıntı çeken hastalarda tedaviye başlanır.

Çene & diş röntgenleri ve muayene aşaması sonucunda ortodonti tedavisinin gerekli olup olmadığına karar verilir. Hangi ortodonti yönteminin kullanılacağına da bu aşamada belirlenir.

Ortognatik Cerrahi Kaç Saat Sürer?

Ortognatik cerrahi, alt ve üst çenenin doğru bir hizaya getirilmesi amacıyla uygulanan bir operasyondur. Hem estetik hem de fonksiyonel faydalar sağlayan cerrahi işlem, çene deformitelerini

Ortodonti Tedavisi Diş Çürümesine Yol Açar Mı?

Ortodontik tedavi, dişlerin ve çenenin düzgün hizalanmasını sağlayan bir tedavi yöntemidir. Tedavi genellikle diş telleri, şeffaf plaklar (Invisalign gibi) veya braketler yardımıyla gerçekleştirilir. Amacı hem